Príďte povzbudiť našich biatlonistov

Počas víkendu 23.9. – 24.9. 2017 sa na strelnici v Revúcej smerom na Muránsku Dlhú Lúku uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone vo všetkých vekových kategóriách.

Majstrovstvá SR sú vyvrcholením letnej biatlonovej sezóny, kedy sa uzavrú všetky rebríčky Viessmann pohára v letnom biatlone a rozdajú sa majstrovské tituly. Okrem domácich biatlonistov z Klubu biatlonu Magnezit Revúca budú mať diváci možnosť v kategórii dospelých vidieť aj slovenskú biatlonovú špičku. Účasť na pretekoch už avizovala aj česká biatlonová reprezentácia.

Súťažiť o titul Majster SR sa bude v sobotu v rýchlostných pretekoch, pri ktorých pri nezostrelení terčov bežia pretekári trestné kolá, v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch, kde sa za nezostrelené terče prirátavajú trestné minúty. Oba dni sú na programe všetky vekové kategórie, pričom ako prví budú pretekať dospelí, po nich juniori a nakoniec na rad prídu žiacke kategórie.

Ako je už tradíciou, v Revúcej sa v sobotu po ukončení žiackych pretekov bežia aj preteky prípravky – na tieto preteky môžte prihlásiť svoje ratolesti vo veku do 9 rokov priamo v dejisku MS.

Tituly Majstrov SR sa budú udeľovať na slávnostnom vyhlasovaní výsledkov za oba dni spolu, a to v nedeľu po ukončení pretekov žiakov.

Príďte zažiť atmosféru napätia a povzbudiť našich športovcov!

 

PS: Autorom tohtoročného plagátu je náš bývalý pretekár, dnes šikovný grafik Gabriel Nagypál.