Naši pretekári na Zimnej Kalokagatii 2017 úspešní

  1. a 15. marca 2017 sa konala na Štrbskom Plese Zimná kalokagatia – olympiáda žiakov druhého stupňa základných škôl. Tohto roku sa konal jej ôsmy ročník a to aj s medzinárodnou účasťou.

Klenotom podujatia bolo jeho slávnostné otvorenie, ktoré sa konalo so všetkými symbolmi olympizmu, v priestoroch amfiteátra na Štrbskom Plese. Olympijskú vlajku niesli športovci, reprezentanti  v zimných športoch – Viera Klimková, Ján Klimko, Jozef Kovařík a Ľubomíra Iľanovská a  Olympijský oheň zapálil olympionik Pavol Hurajt. Na slávnostné otvorenie, ale i športové a kultúrne súťaže prišli mnohí významní hostia, športovci i osobnosti športu na Slovensku.

Športovci zabojovali o medaily v bežeckom a zjazdovom lyžovaní, snowboarde a biatlone.  Na štart sa postavilo 358 pretekárov  z toho 184 chlapcov a 174 dievčat. Celkovo sa na podujatí predstavilo 88 škôl zo Slovenska. Premiéru v tomto ročníku mali bežeckí lyžiari a biatlonisti.

A práve to využil náš klub, ktorý na preteky v spolupráci so základnými školami, ktoré naši pretekári navštevujú ,nominoval 8 pretekárov.

V rýchlostnom preteku, ktorý pretekári absolvovali 15.3. si naši viedli výborne, keď sa im podarilo priniesť 4 medaily:

Ema Kapustová – zlatá medaila

Alexandra Štempelová – zlatá medaila

Tamara Molentová – strieborná medaila

Samuel Michal Siman – strieborná medaila

Veronika Šteczová obsadila nepopulárne štvrté miesto,